MM - Žaluzie
Zavolejte nám...
+420 603 736 403
... nebo napište
info@mm-zaluzie.com
Menu

Jak využít stínící techniku k regulaci teploty ve vašem domě

Délka čtení: 2 min., 15 sec.

Letní období s sebou nese vysoké teploty a nepříjemné vedro, které může značně ovlivnit komfort a kvalitu spánku. Pokud se v noci potíte a bojujete s horkem, je čas zvážit investici do stínící techniky, která pasivně ochladí váš byt či dům i během letních měsíců. Pasivní chlazení v létě nevyžaduje žádné provozní náklady, naopak vám pomůže ušetřit za klimatizaci. Jaké jsou možnosti?

V boji s horkem a vysokými teplotami vám pomůže venkovní stínící technika. Venkovní žaluzie dokážou snadno zabránit nepříjemnému horkou a ochránit váš interiér před slunečním zářením. Na rozdíl od klasických interiérových žaluziíhorizontálních žaluziírolet den a noc nebo látkových rolet, které tuto skvělou vlastnost nemají.

Venkovní rolety jsou také skvělým spojencem během letního období. Dokážou zablokovat až 90 % příchozího tepla, což je mnohem více než venkovní žaluzie. Tím vás ušetří od pronikavého slunečního záření a chrání před přehřátím. Tyto výhody mají pozitivní dopad i na váš rozpočet, zejména vzhledem k současným cenám energií.

Venkovní žaluzie a rolety nabízejí výhody i v zimě. Když topíte v chladných večerech, venkovní rolety se promění ve strážce tepla a mohou vám ušetřit až 70 % tepelné energie, která by jinak unikala skrz okna.

Jak vybrat vhodné venkovní žaluzie?

Při výběru venkovních žaluzií je důležité brát v úvahu několik faktorů, jako jsou lamely a barva.

Šířka lamel

Pro menší okna se doporučují lamely o šířce 50, 65 nebo 70 mm. Tyto úzké lamely působí diskrétně, elegantně a přirozeně na oknech. Pro zimní zahrady nebo větší okna jsou vhodné širší lamely o šířce 80 nebo 90 mm. Tyto lamely vypadají robustně, pevně a jsou také jedním z nejoblíbenějších typů, které si zákazníci pořizují.

Barva žaluzií

Rozhodnutí o volbě barvy je také důležité. Je vhodné vybrat barvu, která se harmonicky hodí k barvě fasády a dalším architektonickým prvkům budovy. Měla by ladit s fasádou a nepůsobit rušivě. Co se týče barev, nejpoužívanějšími odstíny venkovních žaluzií jsou studené tóny bílé a antracitu. Můžete však také vybrat nestandardní barvy podle vzorníku RAL, avšak s možným příplatkem. Při výběru barev je také důležité zvážit povrchovou úpravu. Můžete si vybrat mezi hladkým lakem nebo strukturovaným lakem. Strukturovaný lak je snadnější na údržbu, nezachytává tolik nečistot a prach na něm není tak viditelný. Kromě barev lamel je také důležité vybrat vhodnou barvu vodících profilů a krycích plechů.